6 de jul. 2013

Segona etapa, Pas d'Estivella el Triador del Pedraforca

Cal Gabriel
Racó de pau i felicitat











Ens aixequem no massa aviat, després d'un descans de luxe, per encarar el que serà el Triador de la Pedals del Pedraforca. 16 km d'ascensió constant fins a arribar als 2.300m ben bé.
1.500m de desnivell positiu en 16km.
Primer comprovem l'estat del Carles després de l'ensurt d'ahir. Aquest "paiu" esta fet de ferro colat tu, jo tinc la caiguda que va patir ell i m'ha de venir a buscar el RACC.
Comencem un seguit de rampes i més rampes, per arribar a les pistes d'esquí de Tuixent on ens trobem amb unes vistes increibles.
Després ens llencem a un descens vertiginós, amb alguna que d'altra sorpresa a mena de "pujadetes", curtes per això. Un descens d'aquells que et fan tremolar totes les parts del cos i has d'anar buscant els òssos que has perdut pel camí. Espectacular.
Arribem al Coll de Port on, després d'unes fotos amb una cabreta que li va agradar al Carles, agafem un GR dels anomenats "tècnics"  jajaja m'encanta aquesta paraula... Això vol dir baixa de la bici que et fotràs una llet que t'haurem de recollir a trocets.
Arribem a Tuixent, final de l'etapa d'avui. I al aplegar a la plaça veiem un rètol en una casa rural/restaurant que posa:  " Cal Farratgetes"
Nooooo pot ser!!!!   el Luis i jo correm a buscar el full de reserves. "Abans dormo al ras" deixo anar jo.
No, per sort ens toca allotjar-nos a Cal Gabriel.
A Cal Farratgetes vam tenir una mala experiència i no hi tornarem. En una ruta anterior, després de més de 37km , 1.500m de desnivell i sota un sol de justícia, arribem sobre les 14.00h a Tuixent i l'únic lloc obert en tot el poble era aqui. Ni la font de la plaça anava.
Entrem al restaurant i només passar la porta ens deixen anar cridant :  "noooo, aquí no us podem donar res, anem de cul"  ni aigua ens van oferir i literalment ens van convidar a marxar.
Apa doncs, sense menjar. Només amb un parell de barretes energètiques que ens vam repartir com a bons germans i la poca aigua que ens quedava, van fer la segona ascensió del dia, ens quedaven 1.000m més de desnivell i 20km per arribar a Saldes.
Encantats, aquí no hi torno més.
Bé, punt i a part per parlar de l'allotjament d'avui.

Cal Gabriel de Tuixent

Encantador, tranquil, idílic. Quan la sencillesa i fredor d'una casa de pagés es converteix en calidesa i excel·lència. Un lloc on anar a buscar Pau. On el món es para de cop i l'únic del que t'has de preocupar es de deixar-te cuidar. En Toni i el Mario se'n encarreguen de tot. Et fan sentir millor que a casa.
En Toni és un mestre a la cuina i la mateixa pasió i amabilitat que posa a vida la posa a cada plat que fa. Cuina de casa, de tota la vida. Amb productes de la terra realment exquisits.
En Mario es preocupa de que no et manqui de res. Ni a l'allotjament, ni al restaurant, ni a la bicicleta...
L'únic problema greu que hi posaria seria que... hem de seguir pedalant!!! M'hi quedaria una setmana, bé, en breu anirem amb la famili a veure'ls.
Un esmorzar a base d'embotits i mermelades de la terra que no vam tenir nassos d'acabar-nos, i el Mario que li sabia greu que ens quedèssim amb gana. "Que no Mario de veritat, que no podem més"
I si no aguessim tingut prou atencions, l'últim detall, que mai a cap altra ruta a ningú se li havia ocurregut. Surt en Toni de la cuina corrents i ens diu, "ui que em descuidava això, us anira bé pel dia d'avui"

Una bossa per cadascú de fruits secs. Sort en vaig tenir jo d'aquesta bosseta.

"Les coses importants de la vida no son coses, son moments, emocions, petits detalls, records, lliçons..."


Gràcies Toni i Mario, us desitjo molta sort, us la mereixeu.

Namasté


1 comentari:

  1. Hola Jordi, Carles i Luis,
    Sabem que ja fa temps d'aquesta entrada al blog, però no hem pogut escriure abans, perdoneu el retard.
    Us volem donar les gràcies per les vostres paraules, per la vostra estada a Cal Gabriel i pel bon record que ens ha quedat vostre. Va ser un plaer tenir-vos allotjats a casa nostra.
    Que els nostres clients ens dediquin paraules tan carinyoses com les vostres ens donen les energies necessaries per continuar endavant amb el nostre projecte. Sempre formareu part de Cal Gabriel.
    Gràcies per la vostra alegria i la vostra calidesa humana. Namasté!!

    ---
    Toni i Mario
    www.calgabriel.es

    ResponElimina